torsdag 29 augusti 2013

Inte många dagar kvar..

Vilda lös hoppat
 
 
Vilda fick en välförtjänt vila i somras, passade på att ta den i samband med våran semester då vi skulle till Gotland. När vi väl var hemma igen var de igångsättning på schemat för båda hästarna. Vilda skötte sig super även denna gång, en dag med promenad och en dag med lättare longering för säkerhetens skull, men hon var så snäll när jag skulle hoppa upp och skritta den 3:e dagen. Finner sig verkligen i allt!
 
De senaste veckorna har de varit mycket träning och förberedelser inför kvalitén som går nu den 1 September. Vi har lös hoppat henne några gånger då hon ska göra de på kvalitén istället för uppsutten hoppning, tycker det är mer rättvist när vi satsat mer på dressyren det här året. Är hon bara avspänd så hoppar hon riktigt fint så hoppas hon kan slappna av även på Vreta där tävlingen ska gå.
 
Förra veckan var jag och provade dressyrsadel, och ja kan säga att de är första gången jag varit med om att en häst visat så tydligt vilken sadel den vill ha. Både jag som ryttare och de på marken såg jättestor skillnad när vi la på den ena eller den andra sadeln. Vilda visste precis vilken hon ville ha. Och de blev bara på den korta stunden jättestor skillnad på hennes gångarter så de var riktig kul!
 
Nog om de, kom gärna till Vreta på söndag och kolla alla fina 4 åringar på kvalitén.
 
// Jenny och Vilda Äng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar